Earth Hour 28.3.2015

image

 

 

 

 

 

Enpä ole tänne kirjoitellut aikoihin mutta nyt täytyy muistuttaa kaikkia, että valot pois tänään klo 20.30 – 21.30 ja kynttilänvaloon istuskelemaan.

Pieni teko mutta suuri vaikutus.

Mukavaa lauantaita kaikille!

Alan sytytellä kynttilöitä ja yritän olla joka päivä hiukan parempi ihminen. :)

image

 

 

Hullu puutarhuri

Joka kevät tämä sama hulluus iskee..
On aivan pakko ostaa kaikenlaisia erilaisia siemeniä ja piilottaa ne multaan.
Ja koska ruukut eivät soinnu väreiltään mihinkään, ne piti tietysti maalata lilaksi sekä mintunvihreäksi.( Tai mikä lie väri sitten onkaan..)
Lila ruukku
Ruukut

Limen väriseksi suunnittelin ensin ruukkuni ja sain loistoidean sekoittaa vihreitä akryylimaaleja vaaleaan remppamaaliin. Ja eihän siitä tietty tullut sen väristä vaikka hermostuksissani aloin laittamaan kaikkia mahdollisia värejä sekaan.. Lopputulos oli ihan jees mutta koska purkit ei sovi keittiöön piti käydä ostamassa halpis valmiiksi sävytetty maali. Päädyin lilaan  (purkissa luki luumu..) ja johan rupes lyyti kirjoittamaan. Kaikkia ruukkuja en vielä maalannut mutta maalaan kyllä jokaikisen. Nyt purkit sointuu väreihin kauniisti ja eteisen tuolit sai myös uuden värin ja koska maalia jäi paljon luulenpa että sudin sitä vielä vähän sinne sun tänne.. :)

Eteinen

Niin, mutta niihin siemeniin.
Meillä kasvaa nyt ruukuissa tomaattia (kolmea eri lajiketta), chiliä, rukolaa, tuoksuhernettä, tähkälaventelia, punahattua, sarviorvokkia ja mustasilmäsusannaa.
Ruukut
Ruukut

Ja näitten lisäksi yläkerrassa on viimevuotisia yrttejä jotka näköjään lähti kasvamaan. En vaan yhtään muista mitä ne ovat mutta kaippa se selviää ajan myötä..

Rukolaa

Koska en ole kauhean pitkäjänteinen ihminen niin siemeniä on tietty aivan liikaa yhdessä purkissa ja saan siirrellä taimia vielä sataan purkkiin kunhan vähän kasvavat, saan ainakin taas ulkoportaat täyteen kukkaruukkuja.
Tämä on niin mahtavaa aikaa kun kesä on tulossa, linnut lauleskelee aamuisin ja kukkapenkeistä alkaa puskea elämää,
kevät on tullut ja tätä on odotettu!!!

Wallun 12-vuotis synttärit!!

Wallu ja sulat

Pakkohan täällä on nyt kertoa että Wallu papukaijamme vietti eilen 12-vuotis synttäreitä ja meillä kaikilla oli niiiin mukavaa, oi jospa oisit saanut olla
mukanaaaa.. :)
Päivänsankari oli jo aamusta tosi juhlatuulella ja huuteli ohikulkijoille terassiltaan kaikenlaista hölmöä. Koitettiin kyllä sanoa sille ettei heti aamusta joisi
sitä kaljaa siellä kesäterassilla niin paljoa mutta herra Vihreä ei ottanut
kuuleviin korviinkaan (tai siis niihin pieniin reikiin mitkä sen päässä on) tuollaisia kieltoja ja jatkoi huuteluaan vaan.
( Ostettiin kaverille toinen häkki entisen viereen ja tarkoitus oli tietysti että menisi myös sinne uuteen häkkiin sisälle mutta Wallun mielestä häkissä on
parasta katto minne pääsee orsia pitkin ja sisälle tämä herra ei ole viitsinyt edes kurkistaa. Niin ja ei meidän lintu juo oikeasti kaljaa..  )
Ollaan koitettu sanoa sille että pitäisi vähän pienempää ääntä kun kuuluu niin hiton kauas ja ohikulkijat ei välttämättä ymmärrä että se on papukaija kun siellä huutelee..
No ei ole ihme että välillä minua katsotaan vähän hitaasti kun olen pihalla
puuhastelemassa, heh.
Pihalla olevat lintuset ja tietenkin Herra Hakkaraisen perhe olivat kuulemma kauniisti hälle jo aamutuimaan laulellut.
Ilta huipentui Voicen katsomisella ja Wallulla oli vankat mielipiteet kustakin esiintyjästä. Jos kappale miellytti herraa hän pölisi, lauleli ja pulisi kappaleen päälle kovalla volumilla ja jos ei miellyttänyt hän suki sulkiaan ja raapi päätään kaikessa hiljaisuudessa.
Elikkä jos minun ja Wallun musiikkimaku kohtasi en kuullut oikeastaan mitään muuta kuin Wallun ”laulannan” ko. kappaleesta.. Jos yritin laittaa telkkarin ääntä kovemmalle,  myös Wallu nosti volumiaan..
Illan kruunasi avokkini antama SuperHessu-pähkinä eli maapähkinä. Niitä on jouduttu tosissaan rajoittamaan sen jälkeen kun eläinlääkäri totesi että
lintumme on läski ja määräsi sen laihdutuskuurille.
Ja sitten tämä tarmokas päivänsankari alkoi jo väsymään kaikesta juhlinnasta ja alkoi hokemaan joka iltaista ”hyvää yötä”, ”hyvää yötä” sanontaansa joten peittelin häkin ja toivotimme myös hyvää yötä tälle suloiselle sarjakuvalinnun näköiselle ystävällemme.

Vihdoinkin..

kassuVihdoin ja viimein sain omat nettisivut tehtyä ja nyt on aika perehtyä vähän paremmin tähän WordPressiin.
Muokkailen näitä sivuja vielä lisää ja laitan sitten myös infoa että miten muokkasin ja mistä sivuilta löysin hyviä vinkkejä.
Omilta sivuiltani löytyy nettisivut jotka olen tehnyt, ottamiani valokuvia ja jonkun verran piirustuksiani.
Olen tainnut joskus sanoa etten koskaan tee blogia mutta tässäpä sitä nyt väsätään.. :)
Kovasti oon pohtinut että mitä mukavaa täällä kertoilen kun aiheita olisi paljonkin mutta päätin olla miettimättä ja kirjoitella vaan kaikesta mahdollisesta mikä minua kiinnostaa ja mitä eteen tulee.
Ihan ensin ajattelin esitellä ”kaikenkarvaiset” ystäväni jotka minulla vielä on. Muutama vuosi sitten minulla oli vielä kuusi koiraa ja papukaija. Nyt on enää kaksi 11-vuotiasta venäjäntoy koirulia  ja papukaija. Ikävä on vieläkin edesmenneitä ystäviä,  jokainen heistä oli oma persoonansa..

Ensimmäisenä esittelen Ellin.

Russian toy dogRakkaalla lapsella on monta nimeä: ”Elli Omenapää”, ”Kuuppapää”, ”Babe Urhea Possu”, ”Riiviö” jne..
Ellin pää on oikeasti yhtä pyöreä kuin omena ja muistuttaa löylykuuppaa eli löylykauhaa sekä sellaista valaisimissa käytettävää ”puolipalloa” eli kuuppaa.
Elli on kiltein ja urhein koira päällä maan ja maailman paras elävä herätyskello. Jos emäntä nukkuu liian kauan aamulla niin Elli aloittaa terrorisoinnin nuolemalla,  tassujen kanssa ”lämimällä” naamaan ja tämän jälkeen jää istumaan päälle ja tuijottaa herkeämättä, varmistelee että oliko teoilla vaikutusta.
Ja tätä tuo pieni kiusankappale tekee niin kauan että on pakko nousta ja mennä laittamaan aamuruoat. Se tuijottaminen on kaikkein kiusallisinta aamutuimaan kun en muutenkaan ole todellakaan mikään ns.aamuihminen ja toinen istuu siinä silmääkään räpäyttämättä ja vahtii katseella jokaista liikettäni.
Ulosmeno, muutoin kuin kesällä, on tälle kaverille yhtä myrkkyä.
Kannan ”prinsessan” useasti omassa nukkumis pesässään pihalle ja monesti joudun vielä ravistelemaan sitä että saan tämän vastentahtoisen otuksen sieltä ulos. Eikö koirien pitäisi nauttia ulkonaolosta.. Sitten kun on lämmin ja aurinko paistelee niin Elli kaivaa bikinit päälle ja menee etupihalle ottamaan aurinkoa. (Tämä oli vain kielikuva, Ellillä ei oikeesti ole bikineitä.. :) )

2011-06-28 18.24.45
Sitten on vuorossa Kassu.  Jätkä luulee olevansa 80 kiloinen, jäätävä vahtikoira ja on oikeasti vähän yli 2 kiloa ja tosi paikan tullen aivan mammanpoika.Katu-uskottavuutta lisää tappelussa saadut arvet päässä ja se että kaveri on kalju. Syytä ei löydetty mutta karvoja ei ole ihan joka paikkaan riittänyt, esim. päähän ja rinnuksiin. Kassu näyttää selällään ollessaan aivan pakastebroilerilta.
Talvisin on vielä kaljumman näköinen mutta kesäisin päivettyy somasti ja pääkään ei näytä niin karulta..

2013-07-10 01.09.08

Omituisin piirre tässä koirulissa on omien pierujen pelkääminen. Ihan oikeasti tämä kaveri pelästyy joka kerta kun sen pyllystä pääsee paukku ja niitä pääsee usein.. Tosi tyhmä juttu mutta sitäkin hauskempi. Nauraa ei tietty saa koska sitten loukkaannutaan, käännetään selkä ja mulkoillaan pahasti.. Ja minähän en inhimillistä eläimiä, ne vaan on niin persoonallisia..

2013-08-04 23.18.42Ja viimeisimpänä mutta ei todellakaan vähäpätöisempänä esittelen herra Wallun.
Hänet tunnetaan myös nimellä ”Green Hornet”, ”Huimapää”, ”Mr. Green One”, ”Saituri”, ”Kitupiikki”.. Roope Ankan kaltainen hän on siksi että pitää povitaskussaan lompakkoa josta ei anna penniäkään vaikka asuu meidän laadukkaassa  hotellissa ja palveluskunta tekee kaiken mitä herra haluaa..
Siivoaa, ruokkii, rahnuttaa, seurustelee jne..
Ikkunan toisella puolella Wallulla on kaverina mm. Herra Hakkarainen jolla ei ole niin hyvät oltavat kuin tällä koppavalla vihreällä kypäräpäällä.

2013-07-12 07.05.58
Joo ja tiedän että sille ketä vahingossa eksyy näitä juttuja lukemaan voi tulla sellainen olo että tuon emännän olisi varmaan syytä olla enemmän ihmisten ilmoilla ja se pitää ihan paikkansa, heh.
Tässäpä sitten kaikki tällä erää ja jos nyt saan nämä sivuni julkaistuakkin nopeasti niin minulla on voittaja olo!

Valokuvaus, web-sivujen suunnittelu, kuvankäsittely,piirtäminen, koirat..